Ego 301|Omul s-a nascut liber dar pretuntindeni este in lanturi-J.J.Rouseau
bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

301- treisuteunu
Echipa 301
RogvaiV
DigiSoc- R.I.S.
SocioTim
I.C.C.V.
Sociologie Romaneasca

buletin
informativ
studentesc

Ego 301
|Nr. 1| Nr. 2| Nr. 3| Nr. 4| Nr. 5| Nr. 6| Nr. 7| Nr. 8| Nr. 9| Nr. 10|


|Primul număr Ego 301 a apărut cu ocazia împlinirii a 10 ani de sociologie la Timisoara!|  Primul articol scris pentru "Ego 301" a fost dededicat sărăciei, tema dezbătuta cu ocazia organizarii "Conferintei CASPIS", în octombrie 2003|  Pentru prima dată, siteul ego301.uv.ro a fost accesat la data de 24 ian 2006, la ora 23.16. După o săptamână a fost dat jos pentru a fi optimizat!|  Prima revista a studentilor de la sociologie, din Timisoara, a fost "301- treisuteunu". Studentii specializarii antropologie au o revista proprie, numită "ANTROPOS", coordonata de lect.dr. Sorin Pribac.| 

Nimeni nu este mai presus delege si nici mai prejos de ea!

Drepul de a fi actor social in viata studenteasca


Ce îndatoriri au studentii? Care sunt obligatiile acestora? Sunt întrebari la care fiecare student ar raspunde fara a folosi termeni de specialitate sau un limbaj elevat. Astfel de informatii sunt aduse la cunostinta studentului de-a lungul tuturor anilor de studiu, însa care ne sunt drepturile în calitate de studenti…e însa un subiect destul de controversat.
Exista reguli si principii care guverneaza controlul institutional. Bune sau rele, acestea sunt, iar noi avem obligatia de a ni le asuma. Doamna conf.univ.dr. Livia Vasiluta a afirmat "Va trebuie sa plecati în viata cu niste principii, sunteti studentii nostii, peste doi ani sunt colegii nostii". Respectarea acestor reguli si principii sunt posibile doar în contextul informarii. Nimeni nu poate sa conteste ca, dintre toate drepturile si libertatile omului, dreptul la informare si la exprimarea opiniei, a devenit unul de importanta majora. Orice individ are dreptul la informare, drept recunoscut si de Constitutia României în vigoare. Ori, daca aceasta informare lipseste…cum ne putem oare "achita" de responsabilitatile ce ne revin ? Cum sa câstigam un joc daca nu cunoastem regulile?
În speranta de a face cunoscute aceste reguli, ne-a propus ca prin acest articol sa aducem la cunostinta celor interesati câteva dintre drepturile fundamentale ale studentilor, prezente în "Carta Universitara a Universitatii de Vest din Timisoara".
În perioada studiilor studentul are urmatoarele drepturi: a) sa beneficieze de gratuitatea învatamântului; b) sa foloseasca amfiteatrele, salile de cursuri si seminarii, laboratoarele, salile de lectura, bibliotecile, bazele sportive, casa de cultura, cluburile si toate celelalte mijloace puse la dispozitie de catre Universitate, pentru pregatirea sa profesionala, stiintifica, culturala si sportiva; c) sa primeasca burse de performanta, burse de merit, burse de studii, burse de ajutor social, conform Regulamentului de acordare a burselor; d) sa beneficieze de cazare în caminele Universitatii, în limita numarului de locuri disponibile; e) sa beneficieze de asistenta medicala gratuita; f) sa beneficieze de bilete pentru odihna sau pentru refacerea sanatatii în tabere studentesti; g) sa primeasca bilete cu pret redus pentru mijloacele de transport, la spectacole, manifestari sportive etc; h) sa faca parte din organizatii studentesti, sa aleaga si sa fie alesi ca reprezentanti ai studentilor în Consiliul Facultatii si în Senatul Universitatii; i) sa solicite, contra cost, activitati didactice neincluse în planul de învatamânt si aprobate de Consiliul profesoral; j) sa beneficieze de mobilitati interne si internationale. (De drepturile prevazute la lit. a), c) si d) beneficiaza doar studentii aflati pe locurile bugetare.)
Studentul are urmatoarele îndatoriri: a) sa respecte actele normative care reglementeaza activitatea studentilor; b) sa îndeplineasca exigentele planurilor de învatamânt si programelor universitare precum si cerintele stabilite de titularii de disciplina; c) sa manifeste respect fata de personalul didactic si tehnico-administrativ din facultate; d) sa respecte disciplina universitara, sa aiba un comportament civilizat, sa dovedeasca politete si decenta în relatiile cu colegii, cu personalul academic, administrativ si tehnic; e) sa foloseasca cu grija bunurile materiale puse la dispozitia lui în Universitate, biblioteci, camine, cantine si sa le pastreze în buna stare; f) sa plateasca sumele corespunzatoare prejudiciilor cauzate Universitatii prin degradarea sau distrugerea bunurilor materiale utilizate.

Marinela VELISCU

 
Sistemul BOLOGNA

Sincronizarea europeana inseamna, cel putin pentru invatamantul superior romanesc, un an mai putin de studiu pentru studenti. In aparenta, in trei ani de zile orice tanar care vine sa se specializeze la sociologie devine sociolog. In fapt, lucrurile nu stau asa, dupa cei trei ani de studiu, absolventii sectiei noastre nu sunt calificati ca sociolog, necesar pentru a deveni sociolog este si un master un domeniu, deci absolventii de sociologie nu sunt... sociologi. Sub acest pretext dascalii si-au mai asigurat un an de "vasalitate" asupra studentilor

note pentru profi...


Anul universitar 2006/2007 a fost primul an in care profesorii au primit note de la studenti. Sisteml se doreste a fi o adaptare a invatamantului superior romanesc la politica europeana, pe baza Tratatului de la Bologna. Prin aceasta mosura se doreste, probabil, imbunatatirea serviciului didactic oferit studentilor. Acest sistem a functionat, experimental, la cateva universitati vest europene si a dat rezultate, dar ce funcioneaza normal la romani? Sinceritatea studentilor, in cazul unor cadre didactice, a nascut valuri de nemultumire in randul urmasilor "Domnului Trandafir".

echipa 301

student Elena BUZGAR
student Ania Thalia CEAUSESCU
student Florina ERCEANU (antropo)
student Gabriela GHEORGHICA
student Cristian GOTIA
student Beata GYORGY
student Iulia Gabriela MANEA
student Alina METENTI
student Andreea PIGLEA
student Valentin POP
student Marius RADU
student Marinela URZICA
student Marinela VELISCU

student Vladimir Mihai BARA
student Maria-Alina CUCU
student Corneliu DRAGOMIR
student Elfride Henriete RICHER
prof.coord: asis.drd. Melinda DINCA