Ego 301|Omul s-a nascut liber dar pretuntindeni este in lanturi-J.J.Rouseau
bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

301- treisuteunu
Echipa 301
RogvaiV
DigiSoc- R.I.S.
SocioTim
I.C.C.V.
Sociologie Romaneasca

buletin
informativ
studentesc

Ego 301
|Nr. 1| Nr. 2| Nr. 3| Nr. 4| Nr. 5| Nr. 6| Nr. 7| Nr. 8| Nr. 9| Nr. 10|


|Primul număr Ego 301 a apărut cu ocazia împlinirii a 10 ani de sociologie la Timisoara!|  Primul articol scris pentru "Ego 301" a fost dededicat sărăciei, tema dezbătuta cu ocazia organizarii "Conferintei CASPIS", în octombrie 2003|  Pentru prima dată, siteul ego301.uv.ro a fost accesat la data de 24 ian 2006, la ora 23.16. După o săptamână a fost dat jos pentru a fi optimizat!|  Prima revista a studentilor de la sociologie, din Timisoara, a fost "301- treisuteunu". Studentii specializarii antropologie au o revista proprie, numită "ANTROPOS", coordonata de lect.dr. Sorin Pribac.| 

AIESEC si-a prezentat oferta de exchange-uri pentru aceasta vara



Martie, 2006, Aula Magna a Universitatii de Vest, organizatia AIESEC si-a prezentat programul de exchange pentru anul acesta. Gazda întâlnirii a fost dna Irina Miu care ne-a introdus în universul adunarii prin împartasirea celor trei mesaje ale reuniunii: internationalism, dezvoltare personala si a carierei, impact în societate. Jillian Benzing, o studenta venita în exchange din Canada a prezentat tara din care vine si a raspuns întrebarilor adresate de studenti. Urmatoarea interventie a fost facuta de o membra AIESEC, Mihaela Sheul, care a vorbit despre acest program.
AIESEC înseamna practica în 92 de tari de pe întregul glob. Obiectivele unei astfel de experiente sunt multiple: interactiunea cu o noua cultura, un alt mod de viata, ocazia unei metode noi de lucru si… lista poate continua. Acest program face referire la domeniile economic, tehnic, educational, social. Practica celei din urma fiind facuta în organizatii nonguvernamentale si includ probleme de dezvoltare a comunitatii, persoanele defavorizate, ecologie si integrare sociala. Practica poate avea o durata cuprinsa între 2-18 luni în care participantul poate primi un salariu sau poate opta pentru masa si cazare gratuita. Cheltuielile de transport sunt facute din propriul buzunar. Costurile pentru acest exchange sunt: 15 RON taxa selectie, 150 euro taxa AIESEC, 35 euro pregatire culturala. Companiile care accepta colaborarea sunt din cele mai cunoscute DHL, ABN-AMRO, Microsoft. Din Timisoara au plecat 36 de studenti, printre care 2 în Japonia, 9 în Germania, 1 în Indonezia, etc.
În domeniul sociologiei, programul presupune coordonare de proiecte, studii de fezabilitate. Numarul studentilor care sunt recrutati anual depasesc 4000 de persoane, fiind acceptati studentii din anii terminali, masteranzi sau absolventi de studii superioare. Cerintele pentru participarea la astfel de schimburi (de experienta) sunt ca participantul sa aiba minim 3 luni de experienta în domeniul social, psihologic sau învatamânt si mai ales cunostiinte de limba engleza. Cei care nu au putut sa fie prezenti la aceasta prezentare pot veni în toamna, dar pentru aceasta studentii trebuie sa urmareasca afisele de pe panourile din Universitate, care vor comunica perioada când se va tine prezentarea.

Reporter: Silvia MULLER

 
Sistemul BOLOGNA

Sincronizarea europeana inseamna, cel putin pentru invatamantul superior romanesc, un an mai putin de studiu pentru studenti. In aparenta, in trei ani de zile orice tanar care vine sa se specializeze la sociologie devine sociolog. In fapt, lucrurile nu stau asa, dupa cei trei ani de studiu, absolventii sectiei noastre nu sunt calificati ca sociolog, necesar pentru a deveni sociolog este si un master un domeniu, deci absolventii de sociologie nu sunt... sociologi. Sub acest pretext dascalii si-au mai asigurat un an de "vasalitate" asupra studentilor

note pentru profi...


Anul universitar 2006/2007 a fost primul an in care profesorii au primit note de la studenti. Sisteml se doreste a fi o adaptare a invatamantului superior romanesc la politica europeana, pe baza Tratatului de la Bologna. Prin aceasta mosura se doreste, probabil, imbunatatirea serviciului didactic oferit studentilor. Acest sistem a functionat, experimental, la cateva universitati vest europene si a dat rezultate, dar ce funcioneaza normal la romani? Sinceritatea studentilor, in cazul unor cadre didactice, a nascut valuri de nemultumire in randul urmasilor "Domnului Trandafir".

echipa 301

student Elena BUZGAR
student Ania Thalia CEAUSESCU
student Florina ERCEANU (antropo)
student Gabriela GHEORGHICA
student Cristian GOTIA
student Beata GYORGY
student Iulia Gabriela MANEA
student Alina METENTI
student Andreea PIGLEA
student Valentin POP
student Marius RADU
student Marinela URZICA
student Marinela VELISCU

student Vladimir Mihai BARA
student Maria-Alina CUCU
student Corneliu DRAGOMIR
student Elfride Henriete RICHER
prof.coord: asis.drd. Melinda DINCA